Wij hechten veel belang aan de veiligheid en vertrouwelijkheid van de persoonsgegevens die wij verwerken. Bovendien willen we heel duidelijk en transparant zijn over wat er gebeurt wanneer we uw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken, in dit geval wanneer we cookies op uw apparaat plaatsen en die cookies achteraf verzamelen. Vandaar dit cookiebeleid.
Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer worden geplaatst wanneer u onze website bezoekt (https://www.arpa.be). Cookies helpen ons om verschillende dingen te doen, zoals het mogelijk maken van bepaalde functies op onze website of het meten van hoe bezoekers zoals u onze website gebruiken.


1. WAT ALS DIT COOKIEBELEID NIET AL UW VRAGEN BEANTWOORDT?
De wetgeving betreffende gegevensbescherming verplicht ons om u heel wat informatie te verstrekken, dus vragen we u even om uw aandacht. Mocht u nog vragen hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens via cookies, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons via e-mail: info@arpa.be.


2. WIE IS "WIJ"?
"Wij" verwijst in dit cookiebeleid naar Arpa Architecten:
Arpa Architecten BV BVBA
Vrijheidslaan 15
9000 Gent
België
Ondernemingsnummer 0463.207.068
Tel.: +32 9 223 70 79
Het architectenkantoor Arpa Architecten is verantwoordelijk voor het verzamelen en gebruiken (of - zoals de wet het noemt - "verwerken") van uw persoonsgegevens op de wijze uitgelegd in dit cookiebeleid.


3. WELKE COOKIES GEBRUIKEN WE EN WAAROM?
Wanneer u onze website gebruikt, plaatsen wij de volgende cookies:
NID: Dit is een cookie van Google die wordt geïnstalleerd om de voorkeuren van de Google gebruikers in hun browser te onthouden. De NID cookie slaat de unieke google ID op en onthoudt de voorkeuren van de gebruiker en andere informatie (zoals de voorkeurstaal, hoeveel zoekresultaten er per pagina verschijnen, en of de gebruiker de Google SafeSearch filter wel of niet hebt aanstaan). Deze cookie blijft 1 jaar staan.

PHPSESSID: Dit is een PHP cookie die wordt geïnstalleerd om de sessie van de gebruiker te onthouden. De sessie wordt per individuele gebruiker bijgehouden zodat we op de server kunnen zien welke requests de gebruiker op de webserver heeft aangevraagd. Deze cookie blijft enkel tijdens een internetsessie staan.
__UTMA: Dit is een Cookie van Google die wordt geïnstalleerd om het gedrag van de bezoekers op de website te meten via Google Analytics. Door de analyse van de websitegegevens kunnen we de website eventueel optimaliseren voor een betere ervaring. Deze cookie blijft 2 jaar staan.
__UTMB: Dit is een Cookie van Google die wordt geïnstalleerd om het gedrag van de bezoekers op de website te meten via Google Analytics. Door de analyse van de websitegegevens kunnen we de website eventueel optimaliseren voor een betere ervaring. Deze cookie blijft 30 minuten staan.
__UTMC: Dit is een Cookie van Google die wordt geïnstalleerd om het gedrag van de bezoekers op de website te meten via Google Analytics. Door de analyse van de websitegegevens kunnen we de website eventueel optimaliseren voor een betere ervaring. Deze cookie blijft enkel tijdens een internetsessie staan.
__UTMT: Dit is een Cookie van Google die wordt geïnstalleerd om het gedrag van de bezoekers op de website te meten via Google Analytics. Door de analyse van de websitegegevens kunnen we de website eventueel optimaliseren voor een betere ervaring. Deze cookie blijft 10 minuten staan.
__UTMZ: Dit is een Cookie van Google die wordt geïnstalleerd om het gedrag van de bezoekers op de website te meten via Google Analytics. Door de analyse van de websitegegevens kunnen we de website eventueel optimaliseren voor een betere ervaring. Deze cookie blijft 6 maanden staan.
Wij zijn verplicht om de PHPSESSID cookie te plaatsen. U kan niet kiezen of we deze cookie wel of niet gebruiken, omdat ze verplicht zijn voor de werking van de website.
Voor de NID, __UTMA, __UTMB, __UTMC, __UTMT en _UTMZ cookies hebben wij uw voorafgaande toestemming nodig.
Wij plaatsen onze cookiebeleid duidelijk en zichtbaar op onze website. Door onze website te bezoeken gaan wij er dan ook vanuit dat u uw toestemming geeft. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door de in uw browser opgeslagen cookies te verwijderen. Meer informatie over hoe u dit kunt doen, vindt u op de websites van de betreffende browserfabrikanten:
1. Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies   
2. Safari:  https://support.applcom/nl-be/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac 
3. Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences  
4. Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl
5. Microsoft Edge: http://windows.microsoft.com/en-gb/windows-10/edge-privacy-faq

4. MET WIE DELEN WIJ UW PERSOONSGEGEVENS?
Wij delen uw persoonsgegevens met niemand anders dan de medewerkers en werknemers die voor Arpa Architecten werken, evenals onze leveranciers die ons helpen uw persoonsgegevens te verwerken. Iedereen die toegang heeft tot uw persoonsgegevens zal altijd gebonden zijn aan strikte wettelijke of contractuele verplichtingen om uw persoonsgegevens veilig en vertrouwelijk te bewaren. Dit betekent dat alleen de volgende ontvangers uw persoonsgegevens ontvangen:
1. U;
2. De werknemers, medewerkers en leveranciers van Arpa Architecten.
Uw persoonsgegevens worden door ons niet buiten de Europese Economische Ruimte verzonden (de Europese Economische Ruimte bestaat uit de EU, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland).


5. HOE LANG BEWAREN WIJ UW PERSOONSGEGEVENS?
Uw persoonsgegevens worden alleen verwerkt op het eerste moment van verzameling. Daarna maken we onmiddellijk gebruik van de anonimiseringsfuncties van Google Analytics om ervoor te zorgen dat alle informatie die via cookies wordt verzameld, wordt geanonimiseerd.
Houd er echter rekening mee dat de NID, __UTMA, __UTMB, __UTMT en _UTMZ cookie op uw apparaat blijven gedurende de gehele in artikel 3 aangegeven levensduur (tenzij u ze handmatig verwijdert). Elke keer dat u onze website bezoekt, worden deze cookies opnieuw verzameld.


6. WAT DOEN WIJ OM UW PERSOONSGEGEVENS VEILIG TE BEWAREN?
De veiligheid en vertrouwelijkheid van alle gegevens die wij verwerken is zeer belangrijk voor ons als architectenkantoor. We hebben ook technische, organisatorische en contractuele maatregelen om ervoor te zorgen dat onze infrastructuur, systemen, toepassingen, gebouwen en processen veilig zijn en blijven.


7. WELKE RECHTEN HEEFT U MET BETREKKING TOT UW PERSOONSGEGEVENS?
Wanneer wij uw persoonsgegevens verzamelen en gebruiken, geniet u het recht op toegang, correctie, wissen, gegevensoverdraagbaarheid en beperking van en verzet tegen de verwerking van uw persoonsgegevens. Merk echter op dat wanneer het persoonsgegevens betreft die via cookies worden verwerkt, wij deze onmiddellijk anonimiseren. Wij verwerken geen persoonsgegevens meer, dus er kunnen geen rechten meer worden verleend.
Indien u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens door Arpa Architecten, kunt u altijd contact met ons opnemen via het hierboven vermelde e-mailadres. Als u niet tevreden bent met ons antwoord, kunt u een klacht indienen bij de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit, namelijk de Belgische gegevensbeschermingsautoriteit (https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/).