15 26 woning VDVM

Nieuwbouwwoning "Huis in het bos"

Deze hedendaagse eengezinswoning werd bekleed met een verticaal houten latwerk in padouk en een accentstrook in zichtbeton. De houten gevelbekleding zorgt er voor dat het volume zich perfect integreert in de bosrijke omgeving rondom het perceel. Aan de straatzijde is de woning eerder gesloten terwijl de achtergevels zich openen naar de tuin en het bos. Binnen zorgt een vide en een groot binnenraam voor contact tussen de ruimtes, voor zicht en licht. Het materiaalgebruik van de gevels werd in het interieur doorgetrokken met de gepolierde betonvloer, de ongepleisterde plafonds, de houten keukenfronten en trap en de betonlook in de badkamers. Er werd resoluut gekozen voor duurzame en stoere materialen.

fotografie Heikki Verdurme / André MJ Nullens / Arpa

Locatie: Gentbrugge