13 15 woning CV

Na sloop van een bestaande achterbouw werd de woning uitgebreid met een nieuw volume voor een leefkeuken. Door het openmaken van de nieuwe achtergevel over de volledige perceelsbreedte vloeit de binnenruimte over in de buitenruimte. Dit wordt nog versterkt door het doortrekken van het materiaalgebruik op het terras en de ruimte die voorzien werd voor een buitenkeuken.
Een lichtstraat zorgt voor centrale lichtinval waardoor samen met het brede en fijn geprofileerde schuifraam een luchtige en lichtrijke ruimte bekomen wordt, ondanks het naar achteren toe smaller wordend perceel.
De warme houten bekleding boven het keukenvolume zorgt voor contrast met  het strak witte keukenmeubel en de gepolierde betonvloer.
Het resultaat is een ruimte om in te leven, te wonen, te genieten.

fotografie Steven Neyrinck

Locatie: Gent