09 08 meergezinswoning VDVVH

De woning is een art-nouveau getint enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met mansardedak.

De voorgevel werd volledig gerestaureerd volgens de regels der kunst in samenspraak met de Dienst Monumentenzorg van de Stad Gent.

De verbouwing van dit pand is een voorbeeld van hoe de opdeling van een ruime eengezinswoning kan gecombineerd worden met het maximaal behoud van waardevolle architecturale elementen in exterieur en interieur. Er is gestreefd naar oplossingen die de erfgoedwaarde van dit schitterende pand uit 1906 respecteren en toch de mogelijkheid bieden om twee appartementen en één studio te voorzien. Waar mogelijk werd een private buitenruimte of dakterras gecreëerd.

De wooneenheden werden voorzien van alle modern comfort en de schildelen werden waar mogelijk geïsoleerd.

Alle nodige maatregelen werden getroffen om de brandveiligheid te garanderen en de nodige compartimenteringen werden gerealiseerd met maximaal behoud van de originele elementen. Toevoegingen gebeurden in een hedendaagse, sobere vormgeving in harmonie met de authentieke architectuur.
 

fotografie: © koen van damme

Locatie: Gent